Mentor
Foto Alexander Galak

Mentor

Ønsker du en sparringspartner? Våre erfarne mentorer i Femundløpet kan helt sikkert gi deg noen svar og råd på veien mot Femundløpet, eller om du planlegger andre langdistanseløp i vinter. Nøl ikke med å ta kontakt.

Mentorordning er et tilbud for å ivareta nye hundekjørere, i tillegg til å bistå de som allerede har kjørt noen ganger men ønsker en sparringspartner. Mentorene gir ikke praktisk hjelp, men er forberedt på å svare på alle mulige spørsmål kjørerne måtte ha.

Som arrangør ønsker vi at kjørere føler seg mest mulig forberedt og trygg ved start. Mentorordningen er derfor en frivillig ordning hvor erfarne hundekjørere stiller seg til rådighet for deltakere på F-Junior og F-200, primært. Ingen spørsmål er for små, og de som ønsker veiledning eller en sparringspartner i høst og fram mot løpet er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Under selve løpet følger mentorene klassene F-Junior og F-200, der de vil kunne fungere som en ekstra støttespiller for deltakere på alle sjekkpunkt.

Hva kan mentorene bidra med

Det bistås ikke med noe av praktisk karakter. Elementer for rådgivning kan for eksempel være:

  • Treningslære
  • Utstyr
  • Sjekkpunktrutiner
  • Pakking og forberedelser
  • Foring
  • Mentale og individuelle faktorer
  • Hund og skader
    …og alt annet du måtte lure på!

Egil Lønne
Egil Lønne
Egil Lønne

Jeg heter Egil Lønne, og jeg ser fram til å være en del av mentorteamet under Femundløpet 2022.
Som guttunge stilte jeg til start i mitt første terminfestede løp i nordisk stil i 1968, og det var starten på et langt liv med hunder.
Hunder, turer og friluftsliv har hele tiden vært min hovedinteresse, men jeg har også deltatt i noen konkurranser, blant annet fullført 30 Seppalaløp og noen Femundløp.
For meg er hundekjøring et herlig samspill med hundene, stillheten når man beveger seg i terrenget vinterstid og det å føle seg i ett med spannet og føle seg som en del av naturen.
Dersom du skal kjøre et lengre løp for første gang har du sikkert en del tanker rundt forberedelsene og gjennomføring, men det er bare å ta kontakt.
Jeg vet at jeg ikke har svar på alt, og kjørerne har forskjellige opplegg, men jeg skal gjøre mitt beste til at vi sammen finner vi en løsning som passer ditt spann og som vil føre deg og hundene dine trygt til mål.

Mail: ove-egil@hotmail.com
Telefon +47 932 25 168

Johanne Sundby
Johanne og valper
Johanne og valper

Johanne Sundby, 70 år, driver Inni Granskauen kennel og har kjørt hund i over 25 år, nesten bare siberian huskies. Vi har kjørt mest mellom- og langdistanse, inkludert Femund 400 og Finnmark 500-600, Mush Synnfjell, Gausdal Maraton og en rekke andre løp.
Vi har drevet fram mange unge kjørere som har kjørt hundene til mål på lange ditanser i perioder der de har vært handlere.
Vi holder hundekjørerleir for barn.
Jeg - Johanne - er utdannet lege, og har skrevet en bok om hundekjøring og litt vitenskap om hundekjøring. Jeg er redaktør i Huskybladet, har skrevet i bladet Hundekjøring, vært leder av - og æresmedlem av - Norsk Siberian Husky Klubb, og leder etikk og samfunnskomiteen i Norges Hundekjørerforbund.
Jeg kjører løp enda, mest for moro. Jeg elsker å kjøre hund og har opplevd - og kommet ut av - det meste. Jeg underviser mange unge mennesker i jobben min, og synes det er artig å la rookier få holde på med hunder.

Mail: j.s.sundby@medisin.uio.no
Telefon +47 905 58 704

Geir Johansen
Geir Johansen
Geir Johansen

Jeg heter Geir Johansen, er 46 år og jobber som salgsansvarlig AHU.
Jeg har vært aktiv med hund i mange år, og har kjørt større hundespann siden 2010.
Jeg har kjørt en del forskjellige løp med mine renrasete Siberian Huskies og har nå 13 Siberians sammen med min kone Toril. Kennelen vår heter Seven Mountains Husky og vi holder til i Bergen.
I alle år har jeg lagt vekt på rekruttering til hundesporten, tatt trener- og instruktørutdanninger og vært aktiv pådriver for tilrettelegging og aktiviteter med hund.
Nå gleder jeg meg til å få muligheten til å være mentor på Femundløpet, der jeg selv har vært handler og kjører de siste 10 årene.
Vi snakkes i løypen!

Mail: Geir.Johansen@swegon.no
Telefon: +47 904 15 365