Media
Foto Stine Cecilie Mikalsen

Media

Vi ønsker norsk og internasjonal media velkommen til Røros og langs traseen rundt i den vakre Fjellregionen, der hundespannene konkurrerer både mot klokka og seg selv.

Mediedekningen av Femundløpet har i likhet med sportens popularitet vært sterkt økende de siste årene. Femundløpet definerer media som personer som utøver sitt yrke som journalister og film/foto-produsenter og skal levere stoff til redaktørstyre medier.

Vi ønsker å invitere dere alle til å følge verdens største hundeløp og folkefesten i vinterlandet på fjellet!

Media må selv organisere og dekke reise, kost og losji.

Nyheter, streaming, tracking og resultatservice vil du finne på liverace.no.

Media/web og akkreditering

Eli Vogt Godager
press@femundlopet.no
(+47) 95 93 65 83

Søk om akkreditering her

Obligatorisk informasjonsmøte for alle akkrediterte

Alle akkrediterte MÅ møte til informasjonsmøte for presse/media onsdag 07.02.24, kl. 11.00 i sekretariatet, Tollef Bredals vei 13.

Her vil dere få utdelt akkrediteringskort og vester. Ta kontakt med press@femundlopet.no eller telefon (+47) 95 93 65 83, hvis dette møtetidspunktet er umulig for deg.

Akkrediteringskort og vester skal brukes under hele arrangementet. Vestene må leveres tilbake på sekretariatet før avreise

Retningslinjer for media

 • Vi ønsker at presse/media skal dekke løpet, men med minst mulig forstyrrelser for hundene og den enkelte deltager. Hunder og kjørere skal ha mest mulig ro på sjekkpunktene.

 • Hundenes velferd går foran alt. Forstyrr ikke hvilende hunder.

 • Respekter at deltager skal og må prioritere hundene på sjekkpunktet.

 • All ferdsel på innsiden av sperrebånd på sjekkpunkt skal godkjennes av løpsledelsen før man går inn på sjekkpunktet. Det at man er akkreditert som media gir ikke automatisk fri ferdsel på innsiden av sperrebånd på sjekkpunkt.

 • Dersom utøvere oppfatter media som et forstyrrende element, vil media kunne bli bortvist fra sjekkpunkt/løype.

 • Akkrediterte fotografer/media KAN IKKE samtidig være registrert som handlere.

 • Er man akkreditert for å følge en deltager er det denne man skal ha i fokus.

 • Det er ikke tillatt at media kommuniserer med kjørerne utover det som er knyttet til sitt medieoppdrag, da dette kan gi fordeler for kjører i konkurransen.

 • Dersom filmteam/media som følger en spesifikk kjører gjør noe som kan gi/gir en fordel for respektive kjører, så kan dette gi konsekvenser for kjører, som for eksempel tidsstraff eller diskvalifikasjon. Dette skal i så tilfelle håndteres av jury etter innmeldt protest.

 • Løpsleder og TD vil ha dialog med kjørerne om de syns det blir for mye og i tilfelle be presse trekke seg unna.

 • Veterinærer, teknisk delegerte (TD) og andre funksjonærer skal utføre en jobb for Femundløpet. Vis respekt for deres arbeid og de anvisninger de måtte gi presse/media underveis.

 • Rutiner for obligatorisk veterinærkontroll – vis respekt for kjører og veterinær.

 • Filmteam må unngå å være mer enn 2 personer inne på sjekkpunkt samtidig.

 • Pass på at du ikke er til hinder for deltagerne, enten det er ved start, sjekkpunkt eller mål.

Dersom eksterne mediateam planlegger bruk av snøscooter eller drone, må det søkes Femundløpet særskilt om dette.

Femundløpet i media

Medieinteressen for hundekjøring er stigende. Under finner du noen klipp som kan være av interesse.

NRK - Monsen og hundene

Norsk dokumentar. Lars Monsen skal bli verdens beste hundekjører. Skal han bli best, krever det langsiktig jobbing. Han har gitt seg selv fem år på å bygge opp hundespann, støtteapparat og seg selv.

NRK – Ut i naturen: Christine ett år etter

Naturen og hundene hjalp Christine til å bli rusfri, og hun gjennomførte det tøffe sledehundeløpet i Femund mot alle odds. Men hvordan er det med Christine ett år etter at hun kom i mål?

NRK - Ut i naturen: Siste etappe Frankmo

Nå gjelder det! Vi følger våre seks tidligere rusmisbrukere gjennom et av verdens tøffeste hundeløp. Elevene på Frankmotunet har bare hatt noen få måneder på seg fra den første kaotiske treningsturen til starten i Femundløpet.

NRK - Jens i Villmarka

Naturserie med Jens Kvernmo (32) som legger ut på en ett hundre og tjue mil lang hundesledetur fra Finnmark til Trøndelag. Jens har aldri kjørt hundespann før, men har likevel som mål å komme velberget hjem til Trøndelag med de seks hundene.

NRK – Ut i naturen: Danser med huskyer

Bjørnar Andersen (29) fra Elverum er en av Norges beste hundekjørere. Han debuterte i løpssammenheng som 14-åring, da han vant bronse i NM sprint. Siden har han vunnet både det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet og det 600 kilometer lange Femundløpet.

NRK – Robert Sørlie

52 kjørere har nå 60 mil foran seg i Femundløpet. De skal gjennom syv kommuner og det er meldt både snøvær og kuling før beregnet målgang. En av favorittene i et av Europas tøffeste hundeløp er veteranen Robert Sørlie.

Foto Dace Znotina
Foto Dace Znotina