Femundløpet 2022 sendes ut til hele landet på Direktesport.no
Foto Linda Cathrine Herud, Arbeidets Rett

Femundløpet 2022 sendes ut til hele landet på Direktesport.no

Femundløpet AS har inngått en treårig avtale med mediekonsernet Amedia om streaming av løpet på Amedias kanal Direktesport.no.

Femundløpet er et løp i den internasjonale QrillPaws-serien av internasjonale hundeløp, sammen med blant annet Iditarod. QrillPaws/Aker Biomarine er en viktig partner for å realisere sendingene på direktesport.no. Dedikert støtte til sendingene fra Innlandet Fylkeskommune sikret den endelige finansieringen slik at planleggingen nå tas ett skritt videre. Sendingene følger Femundløpets program med start 3. februar 2022.
-Det vil bli sendinger nært og tett på alle spennende mennesker og øyeblikk, sier Jon Anders Kokkvoll, daglig leder i Femundløpet.

Femundløpet sørger for innhold gjennom sin samarbeidspartner, Amedia sørger for nasjonal distribusjon av sendinger. Daglig leder Kokkvoll understreker viktigheten av langsiktigheten i denne avtalen.
-Å kunne tenke over flere år, åpner nye dører og muligheter. Femundløpet har nådd en ny og etterlengtet milepæl ved å åpne for en solid og bred distribusjon og synlighet for Femundløpet og regionen, sier Kokkvoll og retter en stor takk til Aker BioMarine AS og Innlandet Fylkeskommune som bidrar til å gjøre dette mulig.

Lokalavisen – verdens viktigste avis

Statistikk viser at det bare er yr.no som blir brukt mer enn lokalavisenes apper. Amedia har 80 lokalaviser under sin paraply, fra nord til sør og fra øst til vest. Amedias brede nasjonale nedslagsfelt gjør at Femundløpet gjennom dette samarbeidet når ut til hele landet, til der alle Femundløpets deltakere bor.

Direktesport.no – landets største streamingtjeneste for sport

Direktesport.no har 5000 sendinger i året og viser idrett fra bredde til topp, og kanalen er kjent som Norges bredeste sportsportal.

Kompetanse og erfaring

Lokalavisene tilknyttet Amedia har over tid bygget opp solid streamingkompetanse.
Arbeidets Rett på Røros er en av disse, og har gjennom mange år dekket Femundløpet. Også i år vil lokalavisa for Fjellregionen være en sentral aktør. Avisas redaksjon vil lage saker og sendinger som igjen deles med de andre lokalavisene i konsernet.
Redaktør i Arbeidets Rett Guri Jortveit understreker at deres erfaring fra tidligere sendinger under Femundløpet vil være viktig for planlegging av dekningen av Femundløpet 2022.
-Lokalkunnskap er avgjørende for å få fram menneskene og historiene, sier en engasjert redaktør.

Amedias avis iFinnmark har bred erfaring fra Finnmarksløpet, og er også med inn i teamet som skal sende fra Femundløpet 2022.
-Det er flott å kunne fra nytte av deres erfaringer. Kompetansen vi har til rådighet sikrer at dette blir sendinger av meget høy kvalitet, sier Jon Anders Kokkvoll.

Femundløpet er, sammen med legendariske Iditarod i Alaska, det største løpet i QrillPaws-serien av internasjonale hundeløp, der målet er å nå ut til et bredt publikum med denne unike sporten.
-Vi er veldig glade for at Amedia og Direktesport skal bringe Femundløpet live til hele Norge. Denne sporten er en fascinerende kombinasjon av ekstremsport, toppidrett og friluftliv i vakker natur. Jeg gleder meg til en fantastisk seeropplevelse, sier Sigmund Nordal, leder for QrillPaws-satsingen i Aker BioMarine.

Produksjonsselskapet Maverix

Maverix skal stå for å sy sammen produksjonen og sikre at alle kan følge kjørerne og stemningen underveis. De har med seg Nina Skramstad som ekspertkommentator og sørger for at alle starter og alle målganger blir streamet.

Det hele sys sammen til en helhetlig opplevelse for seerne på direktesport.no.

Store muligheter for eksponering landet rundt

Med lokalavisene i ryggen og direktesport.no som kanal ut vil dette være hundekjørere landet rundt sin store mulighet for ekstra eksponering. Lokale Amedia-aviser får en ekstra god grunn for å dekke hundekjøring i sitt lokalsamfunn. Det vil være bra for den enkelte hundekjører og bra for sporten, og det er unik redaksjonell nærhet som gjør dette mulig.

Nå gleder vi oss til sendinger av høy kvalitet gjennom Direktesport.no!

Les også: