Femundløpets smittevernplaner styrker mulighetene

Femundløpets smittevernplaner styrker mulighetene

Den 17.12.21 hadde Femundløpet et møte med kriseledelsen i Røros kommune og kommuneoverlegene i de kommunene løpet går gjennom. Den brede dialogen er viktig for en sikker gjennomføring av løpet, slik situasjonen er rundt anbefalinger og forskriftsfestede koronatiltak akkurat nå. Vi følger alle spent med på utviklingen.

Nye strenge nasjonale smitteverntiltak ble iverksatt med virkning fra 15.12.21 med en virketid på fire uker. Dette betyr at Regjeringen omkring 11.01.22 vil komme med nye vurderinger. Hva disse vurderingene er vet ingen pr i dag. -Det er bare å håpe at vi alle har vært «flinke» og bidratt til å få ned smittetallene og vaksinasjonstallene opp, slik at Regjerningen og helsemyndighetene kan åpne noe opp, uttaler Femundløpets covid-19 koordinator Guro Mathisen og daglig leder Jon Anders Kokkvoll. – Om det åpnes for Femundløpet 2022 tar vi i dag høyde for at det blir en eller annen restriksjon. For våre deltakere oppfordrer vi til å trene på sjekkpunktrutiner og gode hvilerutiner utendørs, uten bistand, sier Kokkvoll. Femundløpet møter igjen kommunelegen den 13.01.22, eller før om situasjonen åpner for det.

Svært positive signaler

I forkant av Femundløpet 2021 ble det utarbeidet planer for gjennomføring av løpet, under strenge smitteverntiltak. Denne er oppdatert og forelagt kriseledelsen i Røros kommune og kommunelegene i regionen. Deres tilbakemelding er klar; med forbehold om nasjonale tiltak gir kommuneoverlegene tommel opp for gjennomføring etter de planer for gjennomføring og smittevern som Femundløpet har presentert.

Se intervju med kommuneoverlege i Røros Marius Kaland her:

Les også: