Full fart mot et fantastisk VM i hundekjøring på Røros
President i NHF Frode Flathagen og daglig leder i FELAS Jon Anders Kokkvoll - Foto Andreas Kokkvoll

Full fart mot et fantastisk VM i hundekjøring på Røros

Dato for VM i hundekjøring, alle grener, på Røros i 2025 er i samarbeid med International Federation of Sleddog Sports (IFFS) satt til perioden 09.-15.02.2025.

Avtalen mellom Norges Hundekjørerforbund og Femundløpet AS om VM langdistanse og ikke minst store oppgaver knyttet til VM som helhet er nå signert. Femundløpet AS takker for tilliten og er glade for at den kompetansen hele vår organisasjon besitter blir sett og verdsatt. Vi gleder oss til å brette opp ermene for et storslått VM sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll. Han understreker kompleksiteten i et arrangement som dette, over 50 konkurranser/løp skal gjennomføres i løpet av hektiske dager på Røros. Gode krefter fra hele hundekjører-Norge vil være med å sikre at det første samlede VM på snø blir en suksess understreker Jon Anders Kokkvoll.

I perioden 09.-15.02.25 vil hundekjørere fra hele verden møtes til dyst i Røros og Fjellregionen. Se også sak på Norges Hundekjørerforbund sine sider

Det amerikanske landslaget er allerede tatt ut. Kanskje kommer det langdistansekjørere i tillegg.
Det amerikanske landslaget er allerede tatt ut. Kanskje kommer det langdistansekjørere i tillegg.

Det skal arrangeres VM i nordisk stil, slede sprint, slede mellomdistanse og slede langdistanse.

En verdig og flott åpningsseremoni vil finne sted i Storstuggu på Røros søndag 09.02.25.

Det endelige programmet for hele VM vil legges ut så fort det er klart.

Påmeldingen til Femundløpet 2025 åpner 15.09.24. Før det vil all informasjon knyttet til langdistanse være oppdatert på www.femundlopet.no og i www.liverace.no.

Påmelding til øvrige disipliner skjer gjennom de nasjonale forbundene.

Overnatting/booking

Det vil om kort tid bli gitt mer informasjon om booking muligheter for overnatting.

God stemning Femundløpets administrasjon

Det er en fornøyd daglig leder i Femundløpet AS, Jon Anders Kokkvoll, som nå i midten av juni kan bekrefte at alle formelle avtaler mellom Norges Hundekjørerforbund og Femundløpet AS er på plass. Arbeidet med VM 2025 har jo vært i gang en god stund understreker Kokkvoll, men når avtaleverket nå er på plass, kan vi sette nødvendig fart i arbeidet fremover.

Femundløpet AS har påtatt seg en rekke oppgaver utover VM i langdistanse forteller Jon Anders Kokkvoll. At vi har etablert et tett og godt samarbeid mellom NHFs VM-komité og NHFs prosjektmearbeider Vanessa Quinche er av stor betydning for å lykkes. Fram til nå har vi hatt ukentlige møter, men framover nå vil nok møtehyppigheten bli tettere sier Kokkvoll og ser fram til en intens sesong helt til alle kan puste ut og klappe seg på skuldra den 16.02.25 og si til hverandre; dette klarte vi bra!

Alle involverte er enige om at vi har et stort ansvar som arrangør av det første samlede VM i hundekjøring i alle vintergrener. Jobben er å skape det beste VM i hundekjøring noen har sett og opplevd.

Sponsor og markedsarbeid

Jon Anders Kokkvoll forteller at Femundløpet AS nå ansetter en person som er dedikert til arbeidet med sponsorer og marked. Vi er glade for at vi har fått til et samarbeid med NHF knyttet til denne funksjonen sier Kokkvoll. Dette er et krevende stykke arbeid som fordrer spisskompetanse og pågangsmot. Oppdraget må selvsagt sees i sammenheng med TV- og mediadekningen av arrangementet. Så fort vår nye kollega er i gang med jobben vil han bli presentert avslutter Jon Anders.

Internasjonalt regelverk


VM gjennomføres etter det internasjonale regelverket til IFFS.

Femundløpet 2025 vil ha noen egne regler i tillegg til IFFS Race Rules når det gjelder langdistanse.

Tekniske arrangører – kompetente arrangører

Femund Trekkhundklubb vil i samarbeid med Femundløpet AS være teknisk arrangør av VM-konkurransene i slede langdistanse. For nordisk stil og slede sprint og slede mellomdistanse arbeider NHFs VM-komité med inngåelse av avtaler som sikrer gode tekniske arrangører i disse disiplinene. De beste folka er på saken, både klubber og ressurspersoner vil bli involvert. Norsk hundekjørermiljø har erfaring og kompetanse som gjør oss trygge på at alt planlegges til det beste for både hunder og utøvere.

En hel region tas i bruk

Femundløpet går gjennom sju kommuner og har åtte sjekkpunkter i tillegg til start og mål på Røros. Det er ikke bare langdistanse som tar regionen i bruk. Også enkelte deler av de øvrige konkurransene vil være innom nabokommunene.
For Røros og Østerdalen er VM i hundekjøring 2025 et stort og viktig arrangement som bokstavelig talt setter regionen på verdenskartet.

Fremover

Femundløpet vil fremover publisere en rekke artikler med temaer knyttet til VM:

  • Informasjon om de ulike grener og disipliner
  • Arenaer
  • Program for deltagere, støttepersonell og publikum
  • Traseer og løyper for alle konkurranser
  • Menneskene bak VM
  • Hundevelferd i mesterskap
  • VM i Røros og Fjellregionen
  • …… og flere spennende og nyttige saker

Foto Ann Helen Grebstad
Foto Ann Helen Grebstad