Statskog - hytter, buer og mere til
Foto Lars Lindland

Statskog - hytter, buer og mere til

Tekst: Isak Skåre Sivertsen , elev Charlottenlund Media

Har du lyst å overnatte i naturen?

Har du lyst til å overnatte i naturen billig og enkelt, men eier du ikke hytte, da er Statskog svaret. Med over 90 hytter og 120 åpne buer over hele Norge er mulighetene mange. Fra Nordland gjennom Midt-Norge til Sør-Vestlandet. Du har alltid en mulighet for overnatting nær deg. Ved bruk av Statskog, kan du overnatte hvor som helst, når som helst.

Det finnes noe for alle.

Med hytter man kan leie til en døgnpris mellom 250 kr til hele 3600 kr, finnes det noe for alle. Uansett om man har dårlig råd eller fullt av penger kan man finne noe for seg selv. Om man vil ha komfort eller bo i rene villmarken, kan alle og enhver kose seg ute i naturen.

Fra villrein til skogsfugl.

Men Statskog er ikke bare hytter og åpne buer. Det er også opplevelser. Med muligheter for å jakte og fiske. Man kan fiske i over 60 000 fiskevann ved bruk av ett kort. Nå også gjort enklere ved muligheten for å kjøpe vis SMS eller på nett. Barn under 20 år og voksne over 67 år får derimot lov til å fiske gratis hos Statskog.

Statskog har gjort jakt tilgjengelig på flere måter. Småvilt eller storvilt uansett hva slags jakt du foretrekker eller landskap du trives i. Du kan jakte på alt fra villrein til hare og skogsfugl. Og Statskog legger ingen begrensninger på om du vil jakte med eller uten hund. Så det finnes en opplevelse for alle.

Statskog sin rolle i samfunnet.

Eva Kristin Grøndal i Statskog (foto Jonas Olsen)
Eva Kristin Grøndal i Statskog (foto Jonas Olsen)


Eva Kristin Grøndal sier at de tilbyr hytter og opplevelser. Statskog sin rolle i samfunnet er å redusere klimautslippet, sikre allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsliv. Og skape gode opplevelser til folk, sier Eva Kristin Grøndal i Statskog.

Hyttene kan leies via portalen inatur.no.

Oversikten over Statskogs hytter og åpne buer finnes her.

NB

Statskog bidrar økonomisk til gjennomføring av Femundløpet.

Foto Isak S. Siversten
Foto Isak S. Siversten