Velkommen til Madelen Edvardsen, Femundløpets nye frivilligkoordinator

Velkommen til Madelen Edvardsen, Femundløpets nye frivilligkoordinator

Vår Frivilligkoordinator de siste årene, Guro Mathisen, har måttet be om avløsning, en ny jobbsituasjon lar seg ikke kombinere med oppdraget som frivilligkoordinator i Femundløpet. Vi takker for innsatsen så langt.

Det er derfor en glede at vi umiddelbart kan ønske Madelen Edvardsen velkommen på laget i rollen som frivilligkoordinator. Madelen hadde sitt første møte med Femundløpet når hun var med som veterinærassistent i 2024.

Selv sier hun det slik:
Det er vanskelig å beskrive i ord når det kommer til Femundløpet og dagene det pågikk. Det var med stor glede at jeg fikk være del av et arrangement som omhandler sporten jeg har falt for. Ikke bare er det utrolig givende å få se hundene i rett element, men også å få være med og jobbe med mennesker som genuint brenner for dyrevelferd, samhold og samarbeid. For meg som er kjent med turistkjøring var dette stort. Det er et helt annet nivå, aspekter og kunnskap som deles tvers av både veterinærer/assistenter, men også mellom kjørere og frivillige.

Å få høre om «hemmeligheten bak suksess» fra de i toppen, få se gleden i øynene deres når de ankom sjekkpunkt var en stemning jeg unner alle å oppleve. Det faktumet at man får minimalt med søvn, oppholder seg i kaldt vær var noe man glemte, for det var hundene som sto i fokus og deres velværet. Gang på gang ble det vist at hundehold og dyrevelferd var et stort fokus som gir gode resultater.

Når jeg fikk spørsmålet om å få være frivilligkoordinator i Femundløpet var det ikke engang en vurderingssak. Svaret var soleklart og jeg gleder meg enormt! Jeg kan bidra med godt humør, god samarbeidsevne, lagånd og effektivitet, og jeg gleder meg til å bli en del av noe større innen hund.

Avtroppende frivilligkoordinator Guro skal ha en gjennomgang av oppgaver sammen med påtroppende frivilligkoordinator Madelen i begynnelsen av mai.

Rekord i antall frivillige

Husk at vi under Femundløpet 2024 satte rekord i antall frivillige; 920. Å styrke og sikre arbeidet for god flyt av frivillige vil være den viktigste jobben for koordinatoren fram mot Femundløpet og VM 2025. Det er frivillige fra skoler, lag og foreninger og mange «løse» frivillige. Samarbeidet med sjekkpunktene er også sentralt for frivilligkoordinatoren.

Vi er sikre på at dette blir bra.

Har du spørsmål ta kontakt med Madelen frivillig@femundlopet.no

Foto Dace Znotina
Foto Dace Znotina