Takk til alle frivillige
Foto Chamedia

Takk til alle frivillige

Bildene i saken er tatt av Chamedia.

Frivillige er Femundløpets bærende ressurser. Femundløpet satte i år rekord i antall frivillige: 920. Uten alle 920 frivillige ville vi ikke kunne arrangert løp gjennom syv kommuner i vakre Fjellregionen. Lista over ulike oppgaver er lang. Fra åpningsseremonien den 7.februar til «Red lantern» ble delt ut den 12.februar 2024 var det aktivitet døgnet rundt.

De frivillige er elever fra videregående skoler, fra ungdomsskoler, fra idrettslag, ungdomslag og andre organisasjoner rundt om i lokalsamfunnene langs løypa. Det er folk fra Medvandrerne, NVIO og Road Safety og ideelle organisasjoner som Norsk Folkehjelp og Røros Sanitetsforening.

Man blir overveldet og rørt når man ser tallet og tenker på hvor mange mennesker det er som stiller opp for Femundløpet sier Jon Anders Kokkvoll.

Frivillige fra Røros Sanitetsforening
Frivillige fra Røros Sanitetsforening


Det skal mange folk til for å dekke alle vaktene som skal være på plass, døgnet rundt. Det er oppgaver knyttet til parkering, ved veipasseringer, i matservering, i tidtaking, ulike oppgaver på sjekkpunkt som å bistå spann inn og ut.

Frivillighet – en verdi i seg selv

Glade frivillige på vakt.
Glade frivillige på vakt.


I mang en forskningsrapport og undersøkelse er det dokumentert at frivillighet er av stor betydning for folks helse og opplevelse av hverdagen. Å delta i frivillig arbeid betyr å være en del av et fellesskap, det betyr å gjøre noe meningsfullt sammen med andre. Det er dette som gjør at folk melder seg til dugnadsinnsats. Det er en stor glede at så mange velger å bruke sitt frivillige engasjement nettopp i Femundløpet.

Om frivillighet i Norge

Frivillighet Norge presenterer på sine nettsider tall om frivillighet i Norge:
  • 142.000 årsverk
  • 62 % av befolkningen (over 15 år) har gjort frivillig arbeid i løpet av det siste året
Se flere tall om frivillighet her.
Les saken “Femundløpet 2024– rekord i antall frivillige”